11.11

 Nechtěl bych privatizovat rybník výstavbou souboru rodinných domů. Proto chci navrhnout občanskou stavbu. Ale pro splnění požadavků ATBS přidám bytovou jednotku pro správce. 

 Z odpovědí v dotazníku jsem zjistil, že v Hořovicích nejvíc chybějí kino, restaurace, kavárna, prostory pro setkání.

Proto bych chtěl navrhnout stavbu, která bude v sobě obsahovat kavárnu (což je zároveň prostorem pro setkání) a kino. 

Stavba je umístěná na pozemku v severní časti Lázeňského rybníku. Čast stavby je nad rybníkem.



Situace


Stavba je rozdělená do dvou častí. Mezi nimi jsou stávající stromy. Uzavřená část se stává z vstupního prostoru pro kino, pokladny a baru, WC, prostoru kavárny, zázemi pro zaměstnance, skladu, parkovišti, domu pro správce. WC je zpřístupněno jak pro navštěvníky kina tak pro navštěvníky kavárny. Dům správce je spojen chodbou s techníckou místností, což  umožnuje správci rychle dostat do potřebné časti stavby.

Otevřena/venkovní čast se stává s venkovního prostoru, který je dostupný z prostoru pro kino, z kavárny a ze skladu. Tento prostor slouží pro venkovní posezení v letním období a pro potřebné přemístění zařízeni pro kino. Prostor kina je víceúčelovým prostorem na vode. Dá se tam umístit kino, dětskou hernu (tohle lidé potřebovali také), mohou se tam konat různé kulturní akce. V zimním období tenhle prostor může být převlékárnou pro bruslení. V teplém období  bude zabalen do sítě proti hmyzu.



Inteiér kavárny je navržen tak, aby výhledy byli směrované na rybník. 


                                                            Shelest Retreat / YoDezeen studio

Exteriér stavby bude navržen podobným způsobem. Vizuálně cela budova nebude rozčlenená, ale bude tvořit jednu hmotu. Návrh bude mít jednoduchý archetypalní tvar doplněný moderními elementy(okna). Materiál obkladu - dřevo.


Inspirace

 

                                                 Lake House Völs / noa* network of architecture


                       Archipelago Cinema / Buro Ole Scheeren + Film on the​ Rocks Yao Noi Foundation







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

18/22.11